Home
Theater
Raad van bestuur
Geschiedenis
Speellijst
Contact
Tickets
Voorstellingen
Vijand van het volk
Verleden zomer
De winter onder de tafel
Extra
Sponsors
Fotoboek
Downloads
Zoekertjes
Routebeschrijving
 

 

 

 


 

Doek


Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord. Niemand wil meer met Richard werken, want hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistish, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde, Lies, met wie hij dit stuk in het conservatorium speelde.

zaterdag 17 februari 2018 (20 u)

zondag 18 februari 2018 (17 u)

Katelijne Verbeke en Daan Hugaert, beide Gentenaars, staan voor het eerst samen op de planken. DOEK, een theaterhit van de Nederlandse schrijfster Maria Goos.

Daan Hugaert is bekend bij het grote publiek door series als Thuis, Witse en Wittekerke. Katelijne Verbeke ken je onder meer uit Cordon, Loslopend Wild en De Ronde. In Doek staan deze doorwinterde acteurs voor het eerst samen op de planken.

We volgen twee acteurs tijdens de repetities van hun nieuwe voorstelling: Richard en Lies. Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, ziet zichzelf als een onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend.

Lies daarentegen staat stevig met haar beide voeten op de grond. Beide acteurs zijn geen onbekende voor elkaar. Lies is Richards oude liefde, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde. We zien hoe het voormalige koppel weer aan elkaar moet wennen, herinneringen moet ophalen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.

Deze voorstelling lokte volle zalen in Nederland en was winnaar van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De succesvolle productie wordt nu hernomen in Vlaanderen. Doek is theater van de bovenste plank: gevatte dialogen, grappig, dramatisch en bovenal ijzersterk geacteerd.Bron: UiTinVlaanderen.bewebdesign estart.be
webdesign estart.be